Skip links

Consultanță contabilă

Modificările legislației moldovenești apar periodic. Prin urmare, chiar și experții contabili cu experiență trebuie să consulte periodic colegii. Și într-o afacere mică, în care contabilitatea este condusă în principal de antreprenorii înșiși, nu se poate face fără avizul specialiștilor.

Consultările privind contabilitatea și impozitarea permit evitarea problemelor cu organizațiile de audit, reduc costurile întreprinderii și optimizează sistemul contabil.

Când este necesar să vă consultați?

Oameni de afaceri, lideri de afaceri, contabili cu normă întreagă au nevoie de recomandările specialiștilor multidisciplinari în următoarele situații:

  1. La înregistrarea unei întreprinderi. Un expert în domeniul contabilității vă va spune ce formă de organizație trebuie să utilizați, sistemul de impozitare și contabilitate. El va explica cum să păstreze înregistrările.
  2. La alegerea metodelor de plată cu furnizorii și contractanții. În funcție de formele alese și ordinea decontărilor, depinde profitul final al întreprinderii. Cu ajutorul unui specialist, puteți alege cea mai profitabilă opțiune.
  3. Când transferați contabilitatea la externalizare. În timpul consultării, se efectuează calcule pentru a determina cel mai profitabil sistem de contabilitate.
  4. La restaurarea contabilității. Consultanța contabilă vă permite să identificați erorile din documentația de raportare a perioadelor trecute și să le corectați în timp util, ceea ce va ajuta la evitarea sancțiunilor din partea organizațiilor de inspecție.

Un rol și mai important îl joacă consultările privind contabilitatea persoanelor juridice. În acest caz, specialiștii „CONTAUDIT-SERVICE” SRL oferă o serie întreagă de servicii care vizează optimizarea contabilității.

Beneficiile consultării contabile

Ajutorul unui specialist în problema depanării contabilității, găsirea erorilor sau optimizarea unui sistem existent ajută la:

  • creșterea profiturile întreprinderii prin reducerea costurilor în exces;
  • asigurarea riscurilor asociate vizitelor organizațiilor de inspecție;
  • simplificarea sistemelor de contabilitate și a contabilității fiscale utilizate.

Prin urmare, toți consultanții profesioniști sunt necesari periodic de către oamenii de afaceri și administratorii companiei.